Летни занимания

През юни, юли и август в Trinity Contrast Kids Center организираме целодневни занимания за деца от 5 до 7 години, които са част от проекта "Лятно игрознание". Ето и програмата, която разработихме за всички малки посетители, които искат заедно да прекараме лято 2013:

Програма с включен обяд и закуска:
В 08:30 часа - посрещане на децата в Trinity Contrast
Закуска в Trinity Contrast
Спортни занимания в Trinity Park и игри на открито
Обяд в Trinity Contrast
Образователни занимания в Trinity Contrast
Развлекателни игри
Ателие
В 18:00 часа - Изпращане на децата
Програмата включва осигурен транспорт за децата до Trinity Park и Морска градина.

Програма с включен обяд и следобедна закуска:
В 08:30 часа - посрещане на децата в Trinity Contrast
Спортни занимания в Trinity Park и игри на открито
Обяд в Trinity Contrast
Образователни занимания в Trinity Contrast
Следобедна закуска в Trinity Contrast
Развлекателни игри
Ателие
В 18:00 часа - Изпращане на децата
Програмата включва осигурен от нас транспорт за децата до Trinity Park и Морска градина.

Заниманията на открито включват: групови и индивидуални игри със спортен характер и игри, с които децата да развиват пространствената си ориентация, гъвкавост, бързина и знанията си за светофарите, пресичането и пешеходните зони. Игрите, в които детето ви ще се включи, са: народна топка, зебра, дама, сляпа баба, скачане на въже и ластик, вълшебна гора, скулптури, котка и мишка, гърненце, рисуване с тебешир и други. Те ще се организират в Морска градина. А останалите спортни занимания ще бъдат провеждани в Trinity Park.

Образователните игри на закрито са съобразени с учебния план, по който децата са учили преди лятната ваканция и имат за цел да надградят знанията им, така че през следващата година да им бъде по-лесно. Те включват:                                                                                                            

- забавна математика - задачи-игри за събиране и изваждане, за отношения "по-голямо" и "по-малко", за боравене с геометрични фигури.

- изречения "без край" - игри на думи, в които децата затвърждават знанията си по словоред на простите съобщителни и въпросителни изречения.

- приказен свят - разказване, четене и театрално представяне от децата на приказки, басни и легенди, които влизат като литература в учебната им програма през следващата година;

- забавна география - игри със столици и държави, както и игри с характерните животни за дадени географски ширини;  

- научно-популярно знание-занимание - занимания с детски енциклопедии за животните и растенията, за Космоса, за Земята – произход, континенти, океани, древни култури. Освен енциклопедиите, използваме и наличната мултимедия за прожектиране на научно-популярни филми.

- творчество – този модул включва ателиетата по рисуване и приложни изкуства и ателие „Архитектурна работилница“.

Развлекателните игри на закрито включват: игри с въпроси и отговори за различните професии, занимания по етика и естетика, игри за мускулно освобождаване ("Няма игра"), игри за повишаване на наблюдателността, игри за повишаване на речевото внимание ("Развален телефон"), игри с въображаеми предмети, които развиват уменията за пресъздаване на ситуации и образи без думи, а само с жестове ("Заглавие на приказка", "Команди без думи"), игри на сенки, направени с ръце, игри за действия и противодействия ("Гърненца"), караоке, танци, маскен бал и много други.

И още...
Веднъж в месеца през лятото в Trinity Contrast Kids ще организираме детски консултации с дерматолози д-р Р. Янчева и д-р Н. Боеши.

Не се колебайте да се свържете с нас на 088 287 7077 или да ни пишете на e-mail:trinity.contrast.kids@gmail.com

Виж още